Az átmeneti felmelegedés után hétvégére megérkezik a lehűlés

Csütörtökön a korábbiaknál enyhébb légtömegek érkeznek fölénk, de nem sokáig, ugyanis pénteken a nap második felében máris megérkezik az a hidegfront, ami a hétvégére hűvösebb, szeles, változékony időjárást okoz majd.

Csütörtökön

az ország déli-délnyugati felén kevesebb, észak-északkelet felé haladva több felhő borítja majd az eget, de délutántól már országszerte hosszabb időszakokra kisüthet a Nap. Délután 14-20 fok közötti kellemesen enyhe hőmérsékletekre számíthatunk. A 20 fok közeli értékékek az ország délnyugati felén a legvalószínűbbek, míg a felhősebb északkeleti területeken lesz a leghűvösebb.

Pénteken hidegfront érkezik

Pénteken északnyugat felől egy hidegfront éri el térségünket. Már a délelőtti órákban fokozatosan beborul az ég, de a déli-délkeleti megyékben még van esély kevés napsütésre. Eleinte csak északon, a déli óráktól már máshol is egyre többfelé kell esőre, záporra számítani, miközben északnyugatira fordul a szél. Északon 12-15, délen még 16-18 fok várható.

Szombaton frissebb időjárás

Szombaton a front mögött már frissebb, hűvösebb, szeles  időjárás várható felhőátvonulásokkal, helyenként egy-egy záporral. 10-15 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

Vasárnap újabb hidegfront

Vasárnap délután egy újabb hidegfront éri el térségünket, esőkkel, záporokkal és erős északnyugati széllel. A front előtt még 15 fok körüli értékeket mérhetünk, majd újabb lehűlés kezdődik.

A jövő hét elején

már szeles, hideg, hamisítatlan novemberi időjárásra van esély szórványos záporokkal, a hegyekben akár hózáporokkal. Éjszakánként 0, délutánonként 10 fok körüli hőmérséklet valószínű.