A hét közepéig többfelé hajnali fagyok és hűvös nappalok, majd enyhülés

A hétvége viharos időjárása után lassanként tovább mérséklődik a szél, és nyugalomba jut a fölénk érkezett hideg levegő. A következő napokban többfelé kell gyenge éjszakai fagyokra számítani és napközben is viszonylag hűvös marad az idő. A hét második felében aztán enyhülésre van kilátás.

Kedden

A hideg (-3,+4 fok) éjszaka után délutánra is csupán 7-11 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Napközben a Dunántúl és a középső országrész felett lesz több felhő, és itt fordulhat elő helyenként gyenge eső, zápor, míg a keleti megyékben hosszabb napos időszakokra számíthatunk. Fokozatosan tovább gyengül a szél, már egyre ritkábbak lesznek az erős széllökések.

Szerdán

továbbra is többfelé kell gyenge fagyra készülni, de napközben már egy árnyalattal melegebb, 8-13 fok valószínű. A néhány órás napsütést gyakran felhős időszakok követik, azonban csapadékra minimális az esély.

Csütörtökön enyhülés várható

Csütörtökön egy újabb, ezúttal gyenge hidegfront közelít felénk, amelynek előterében délnyugat felől kissé még enyhébb levegő érkezik: 10-15 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A kezdeti napos idő után fokozatosan a felhők kerülnek túlsúlyba, és a csütörtökről péntekre virradó éjszakán szórványos záporokkal, kisebb esőkkel átvonul felettünk a hidegfront. Ez a front azonban előreláthatólag nem okoz jelentős lehűlést.

Péntektől – vasárnapig

az éjszakai fagyok esélye csökken, napközben pedig általában 13-15 fok körüli hőmérséklet valószínű, ami melegebb a november elején szokásosnál. Pénteken és szombaton inkább száraz levegő lesz felettünk, majd a hét legvégén/a jövő hét elején egy nyugat felől közeledő frontrendszer hatására ismét növekedhet a felhőzet és a csapadék esélye. (Ebben azonban egyelőre még nagy a bizonytalanság.)