Az átlagosnál kissé enyhébb, kellemes időszak előtt állunk

November elején általában a 10-12 fok körüli maximum hőmérséklet tekinthető átlagosnak Magyarországon. Úgy tűnik, hogy előttünk álló egy hétben ennél néhány fokkal enyhébb, jelentős szélsőségektől mentes, kellemes időjárásra van kilátás.

Pénteken hajnalban gyenge hidegfront érkezik, de nem hoz lehűlést

A csütörtökről péntekre virradó éjszakán egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, így északnyugat felől beborul az ég, és éjszaka, illetve hajnalban elszórtan fordulhat elő kisebb eső, gyenge zápor. Pénteken napközben aztán észak felől fokozatosan csökken, felszakadozik a felhőzet. Egyre hosszabb időszakokra süt ki a Nap, és az élénk északi szélben már csak helyenként van esély egy-egy záporra, miközben 11-16 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap

igazi kiránduló idő várható. Éjszakánként párás, helyenként ködös lesz a levegő, és főként szombaton néhol gyenge fagy is előfordulhat. Napközben az ország nagy részén megszűnik a párásság, és a több órás napsütés hatására általában 11-16 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Sőt vasárnap a Dunántúlon akár 17-19 fok sem kizárt. Számottevő csapadék nem valószínű.

A jövő hét első felében

Magyarországtól délnyugatra egy ciklon okoz majd csapadékos időjárást. Ennek a ciklonnak a felhőzete – egyelőre bizonytalan mértékben – időnként benyúlhat az ország délnyugati-nyugati harmada fölé, így ezeken a tájakon több felhő boríthatja az eget, és elszórtan előfordulhatnak kisebb esők is. Az ország nagy részén ugyanakkor folytatódik a száraz időjárás több órás napsütéssel. Éjszakánként jellemzően 2-7, délutánonként pedig 10-17 fok közötti hőmérséklet valószínű. Az esetlegesen felhősebb délnyugati tájakon mérhetjük majd az alacsonyabb értékeket.