A csapadékos, szeles hétkezdet után csendes novemberi napok jönnek

A hét elején hidegfront érkezik lehűléssel, széllel és esővel

Hétfőn hajnalban és a nap első felében több helyen számíthatunk esőre, záporokra. A Dunántúl magasabban fekvő vidékein havaseső/havazás sem kizárt. Délután aztán egyre inkább kelet-délkelet felé húzódik vissza a csapadékzóna . Az erős északias széllel az ország nyugati és középső részét már hideg levegő árasztja el, így ott mindössze 5-9 fok várható. A keleti-délkeleti megyékben még 10-14 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Kedden már az egész országban szeles, hűvös, gyakran felhős időre van kilátás 6-7 fok körüli maximumokkal. Legnagyobb eséllyel még délen-délkeleten fordulhat elő újabb eső/zápor.

A hét közepétől nyugodtabb, mérsékelten meleg napok

Szerdától fokozatosan mérséklődik a légmozgás, és a hét második felében ismét párásabbá válik a levegő. Továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban, csak rövidebb napos időszakokban bízhatunk, azonban számottevő csapadékra már minimális az esély. Éjszakánként 0, délutánonként 8-9 fok körüli, mérsékelten meleg, november közepének megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk. A hétvégén/a jövő hét elején látszanak felmelegedésre utaló jelzések.