Mikor jöhet az első jelentősebb havazás?

A magasabban fekvő területeken már október legvégén és az elmúlt 24 órában is láthattunk mutatóban hópelyheket. Hétfőn éjszaka és kedden reggel – főleg a Dunántúlon – síkvidéken is előfordulhat havaseső, a hegyekben pedig havazás, azonban az első, igazán jelentős hóesés és télies fordulat egyelőre még várat magára. Nézzük, hogy az asztrológiai prognózisok alapján mikor van esély a téli idő érkezésére?

November 19-22

Ebben az időszakban észak felől újból hideg levegő áraszthatja el Közép- és Kelet-Európát. Ekkor a mostaninál már pár fokkal hidegebb lehet a fölénk érkező légtömeg, így van esély arra, hogy síkvidéken is előforduljanak hózáporok, de számottevő hóesésre még alacsony, 30% alatti az esély.

November 27-29

Ezekben a napokban még szintén viszonylag kicsi (35-40%) eséllyel, átmenetileg az átlagosnál hidegebb időre van kilátás, amely kedvező feltételeket teremthet szilárd halmazállapotú csapadékra.

December 3-10

December első hetében túlsúlyban vannak a hideg és csapadékos időjárásra utaló jelzések, így ebben a periódusban nagyobb valószínűséggel fordulhat elő síkvidéken is havazás, a lehulló hó pedig már nagyobb eséllyel meg is maradhat.