Ilyen időjárás valószínű az ősz utolsó két hetében

Úgy tűnik, hogy november második felében már többször is ijesztget bennünket a tél, de még van esély néhány kellemesebb, enyhébb napra is a hónap második felében. Részletek az alábbiakban.

November 16-17

Az előttünk álló napok csendes, többnyire felhős, igazi novemberi időjárást hoznak majd. Jelentős csapadék nem valószínű, csak néhol van esély gyenge szitálásra, kisebb esőre. A több felhő miatt az éjszakai fagyok szelídülnek és egyre kisebb területre szorulnak vissza, délutánonként pedig általában 5-10 fok közötti hőmérséklet várható.

November 18-22

Változékonyabb, egyre inkább szeles, egyre hidegebb, a jövő hét elejétől már kora télies hangulatú időre van kilátás. Szombaton még 10 fok köré emelkedhet a hőmérséklet, azonban a jövő hét első felében inkább csak 5-7 fok körüli maximumokat mérhetünk. A szeles időben gyakori felhősödésekre, több alkalommal is szórványos záporokra, hózáporokra, kisebb havasesőre számíthatunk, már nemcsak a hegyekben. Jelentős csapadékra ebben az időszakban minimális az esély.

November 23-30

A hónap utolsó hét napja valószínűleg a változékonyság jegyében telik majd. 23-26-a között, illetve 30-a környékén jöhet erősebb felmelegedés, amikor az átlagosnál magasabbra is emelkedhet a hőmérséklet. A köztes időszakban viszont észak felől ismét hidegebb légtömegek érinthetik térségünket, és többfelé hullhat csapadék. ( Egyelőre úgy látszik, hogy december első hetében érkezhet meg az első, igazán markáns télies fordulat hazánkba, bár kis valószínűséggel már november 27-28-a környékén is megtörténhet ez.)