Hétvégén kezdődik időjárás-változás

Szombaton egy gyengébb hidegfront vonul át felettünk, ami után tartós északias áramlással napról-napra egy-egy fokkal csökken a hőmérséklet. A jövő hét elején már szeles, hűvös, kora télies hangulatú időjárás alakul ki. A záporok mellett néhol síkvidéken is előfordulhatnak hózáporok, de jelentős havazásra még kicsi az esély.

Pénteken

borongós, helyenként párás időre van kilátás. Többfelé fordulhat elő gyenge eső, szitálás. A reggeli 0-6 fokról 5-10 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton

eleinte sok felhő lesz felettünk, amiből szórványosan várható kisebb eső/zápor, a hegyekben hózápor, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és kisüthet néhány órára a Nap, miközben megélénkül az északnyugati szél. 6-11 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Vasárnaptól – keddig

alapvetően szeles, hűvös időre kell készülni. Éjszakánként 0, délutánonként 6-7 fok körüli kora télies maximumok valószínűek. A néhány órás napsütés mellett gyakran beborul az ég, és szórványosan fordulnak elő záporok, hózáporok. Jelentős mennyiségű csapadéktól azonban nem kell tartani.

A jövő hét közepétől enyhülés

Szerdától előreláthatólag enyhébb légtömegek érkeznek fölénk, így lassanként – egyelőre bizonytalan mértékben – emelkedni kezd majd a hőmérséklet, és az átlagosnál melegebb időszak veheti kezdetét.