A hét közepétől az átlagosnál melegebb, kellemesen enyhe időszak kezdődik

A hét elején még hűvös levegő lesz felettünk, aztán kedden egy melegfront éri el térségünket, ami mögött a hét közepére megenyhül az idő. A hét második felében helyenként már 15-16 fok sem kizárt.

Hétfőn

a néhány órás napsütés mellett időnként felhősödésre számíthatunk, amiből szórványosan fordulnak elő záporok, hózáporok. Szeles, kora télies jellegű idő lesz, reggel -3,+4, délután 4-9 fok közötti hőmérséklettel.

Kedden 

egy melegfront hatására beborul az ég, és többfelé fordulhat elő eső, zápor. Főleg a hajnali-reggeli órákban az északi-északkeleti megyékben havaseső, havazás is kialakulhat. Napközben, ahogy megérkezik a magasban az enyhébb levegő, már mindenhol az eső lehet jellemző. Északon-északkeleten 3-5, délnyugaton 8-10 fok körüli hőmérséklet várható.

Szerdától – vasárnapig az átlagosnál melegebb időjárás

A hét közepétől délnyugat felől melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Az éjszakák fagymentessé válnak, délutánonként pedig az ország nagy részén 10-15 fok közötti kellemesen enyhe időjárás várható élénk széllel, több órás napsütéssel. A magasban zajló melegedés miatt ugyanakkor sajnos növekszik a ködhajlam is, így lehetnek olyan vidékek (főleg az ország északkeleti harmadán), ahol a felmelegedésből nem sokat lehet majd érezni, mivel tartósan párás, ködfelhős és hűvös marad a levegő.

November 27-28-a körül átmeneti lehűlés jöhet

Nagyjából egy hét múlva, a november 26-ai holdfázis-váltás után érinthet bennünket egy hidegfront, ami egyelőre úgy tűnik, hogy csak átmeneti, kisebb lehűlést hozhat magával, majd a hónap legvégére ismét melegebb légtömegek érkezhetnek.

Összességében tehát az átlagosnál enyhébb időszak előtt állunk. Komolyabb lehűlésre december első hetében van kilátás.