Kedden borongós, csapadékos és még hűvös, szerdától már enyhe idő

Kedden

egy melegfront érkezik térségünkbe, így beborul az ég, és többfelé kell kisebb esőre számítani, azonban az ország északi-északkeleti felén havaseső, havazás is előfordulhat.  Reggel -2,+3, délután a középső- és keleti megyékben csupán 2-6 fok között, míg a Dunántúlon már 7-11 fok között alakulhat a hőmérséklet. A leghidegebb északkeleten, a legmelegebb délnyugaton várható.

Szerdán és csütörtökön

a melegfront mögött már jóval enyhébb, szárazabb levegő érkezik fölénk. Az éjszakák fagymentessé válnak, délutánonként pedig általában 10-15 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Mindemellett azonban az ország északkeleti harmadán több helyen tartósan párás, ködfelhős és hűvös maradhat a levegő, jellemzően 5-9 fok közötti hőmérsékletekkel.

Pénteken és szombaton

továbbra is enyhe légtömegek lesznek felettünk a magasban, de kissé erősödhet a ködhajlam, ami azzal jár, hogy növekszik a ködös, párás területek aránya, ahol napközben 10 fok alatt, míg a napos vidékeken továbbra is 10-15 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnaptól kezdődhet ismét változás

A vasárnapi holdfázis-váltás környékén kezdődhet átalakulás, ugyanis ekkor közelítheti meg térségünket nyugat felől egy hidegfront, ami a jövő hét elejére – egyelőre bizonytalan mértékű – lehűlést és csapadékot hozhat magával.