Csak a hét legvégén érkezik majd a következő időjárási front

A kedden érkezett melegfront mögött szerdától már jóval enyhébb és szárazabb légtömegek áramlanak térségünkbe. Legközelebb a hét legvégén, vasárnap környékén éri el térségünket egy hidegfront, addig csendes, enyhe idő valószínű.

Szerdán

délnyugat-nyugat felől felszakadozik a zárt felhőzet, és az ország nagy részén legalább néhány órás napsütés várható, az eddigieknél jóval magasabb 9-15 fok közötti maximumokkal. Az északkeleti megyékben ugyanakkor borongós, párás és több fokkal hűvösebb maradhat a levegő. Itt kezdetben még előfordulhat kisebb eső vagy szitálás.

Csütörtöktől – szombatig

eseménytelen, nyugodt napok következnek. Főleg az ország északi-északkeleti harmadán nehezen oszlanak fel az éjszaka képződött ködfoltok, így ezeken a tájakon egész nap borús, párás és hűvös idő (4-8 fok) várható. Az ország nagyobbik, délnyugati-nyugati kétharmadán ugyanakkor hosszabb napos időszakokra és kifejezetten enyhe, 9-15 fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk. Ettől függetlenül lokálisan bárhol maradhatnak ködfelhős, nyirkos területek.

Vasárnap hidegfront érkezhet

Valószínűleg vasárnap éri el térségünket nyugat felől a következő hidegfront, ami többfelé okozhat esőket, záporokat. A front mögött a jövő hét elejére az addig párás területeken is felfrissül és kitisztul az idő, és nagyjából a 3-8 fok közötti tartományban alakulhat majd a hőmérséklet, ami megfelel a november végén szokásosnak.