Ilyen időjárás valószínű a következő 2 hétben

Meglehetősen változatos, sokszínű időjárást tartogat az előttünk álló két hét. Tavaszias enyheség napsütéssel, télies idő havasesővel, havazással és sűrű ködfoltok is várhatóak. Részletek az alábbiakban.

November 23-25

A következő napokban kettősség jellemzi majd az ország időjárását. A magasban meleg légtömegek áramlanak fölénk, ami kedvez a ködképződésnek. Főleg az ország nyugati-délnyugati felén, ahol nagyobb eséllyel oszlik fel az éjszaka képződött ködtakaró, igen kellemes, tavaszias hangulatú, napsütéses időjárás alakul ki 10-16 fok közötti maximumokkal, ahogy azt szerdán is tapasztalhattuk. Az ország északkeleti- és részben középső területein azonban sokfelé egész nap tartósan párás, ködös, borongós, nyirkos maradhat a levegő, így az ott élők nem sokat érezhetnek majd a tavaszias felmelegedésből, hiszen csupán 4-9 fok között alakulhatnak a maximumok.

November 26-29

November 26-án egy hidegfront érheti el térségünket, ami többfelé csapadékot és lehűlést hoz magával. A hegyekben ismét havazhat. Ezt követően nagyjából az ilyenkor szokásosnak megfelelő, 3-8 fok közötti tartományban alakulhat majd a maximumhőmérséklet, és visszatérnek a gyenge éjszakai fagyok.

November 30 – december 6

A hónap legvégén és december első napjaiban előreláthatólag az észak felől terjeszkedő sarkvidéki eredetű, hideg légtömegek, illetve a dél felől áramló meleg levegő térségünkben keveredik majd egymással. Egyre inkább nedves, változékony, gyakran csapadékos időjárásra van kilátás, hullámzó hőmérsékletekkel. Az ország északi- és nyugati felén az idő előrehaladtával már egyre nagyobb eséllyel fordulhat elő síkvidéken is havaseső, havazás. A déli-délkeleti megyékben ugyanakkor még időnként- különösen a hónap legvégén – átmenetileg 10 fok köré is emelkedhet a hőmérséklet.