A kiadós csapadék után kemény éjszakai fagyok és hideg nappalok jönnek

Az elmúlt 24 óra jelentős csapadékát okozó ciklon lassanként elhagyja térségünket, és mögötte szárazabb, sarkvidéki eredetű léghullámok érkeznek fölénk. Igazi téli idővel köszönt be a december.

Csütörtök délután egyre többfelé szűnik meg a csapadék

A délutáni-esti órákban fokokozatosan egyre inkább északkelet felé húzódik vissza a csapadékzóna. Az északi határ közelében, és az Északi-középhegységben havazás, havaseső, máshol továbbra is inkább eső valószínű. Az ország nagy részén 0,+5 fok között, délen, délkeleten még 6-7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken

hajnalra fokozatosan egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, így általában 0,-6 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála, de a hóval borított északi, északnyugati megyékben -7,-10 fok közötti fagyok is előfordulhatnak. Pénteken napközben változóan felhős, száraz, téliesen hideg idő várható 0,+5 fok közötti maximumokkal.

Télies hétvége

Hétvégén kicsit még tovább hűl a levegő. Éjszakánként általában -2,-7, de a derült, hóval borított vidékeken -10 fok közelében, délutánonként pedig +2 fok körül alakul a hőmérséklet. Szombaton még számíthatunk több órás napsütésre, vasárnap ugyanakkor délkelet felől újból felhősödés kezdődhet. Tőlünk délre helyezkedik majd el egy mediterrán ciklon, ami egyelőre bizonytalan, hogy milyen mértékben érinti térségünket. Jelenleg az a valószínűbb, hogy a déli-, délkeleti, illetve keleti megyékben fordulhat elő havazás, havaseső.

A jövő hét elején

előreláthatólag több helyen alakulhat ki kisebb havazás/havaseső, és marad a téliesen hideg idő. Kisebb enyhülés a jövő hét közepe táján érkezhet.