Vasárnap már több helyen – főleg keleten – várható havazás, havaseső

Borongós, téliesen hideg vasárnap

Vasárnap egy tőlünk délkeletre lévő ciklon felhőzete érkezik fölénk, így többnyire borult időjárás várható. A Dunától keletre többfelé számíthatunk havasesőre, havazásra, de eleinte a keleti megyékben esőre is, majd később ott is egyre inkábbb a havazás lesz jellemző. A Dunántúlon ugyanakkor nyugat felé haladva jelentősen csökken a csapadék esélye, sőt a nyugati megyékben időnként akár a Nap is előbújhat. Igazi téli idő lesz: a reggeli 0,-7 fokról délutánra is csupán 0,+4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn is sok felhő lesz felettünk, többfelé csapadékkal

Hétfőn is jellemzően sok felhő lesz az égen, amelyből több helyen – ezúttal már a Dunántúlon is –  várható vegyes halmazállapotú csapadék: eső, havaseső, havazás, sőt helyenként ónoseső egyaránt előfordulhat. A fagyos éjjel után továbbra is hideg, 0,+5 fok közötti maximumokra számíthatunk.

A hét közepétől kisebb enyhülés valószínű

Szerdától előreláthatólag a magasban enyhébb léghullámok áramlanak fölénk, így néhány fokkal erősödik a nappali felmelegedés: a hét második felében a 3-9 fok közötti hőmérsékletek lehetnek majd jellemzőek. Mindezek mellett növekszik a pára- és köd esélye is, így maradhatnak tartósan ködfelhős, jóval hidegebb területek is az országban.