Csak néhány napos, mérsékelt enyhülés jön szerdától

Szerdától a magasban enyhébb légtömegek érkeznek fölénk, de így sem az egész országban és nem tartósan melegszik fel a talaj közelében a levegő. Hétvégére pedig egy markáns hidegfront érkezése valószínű kiadós csapadékkal és erős lehűléssel.

Szerdán délnyugat felől felszakadozik a felhőzet

Szerdán napközben az ország nagy részén már felszakadozik a felhőzet, és néhány órás napsütésre van esély. Délutánra 6-7 fok köré emelkedik a hőmérséklet, ami alig magasabb a december elején szokásosnál. Az északi-, északkeleti megyékben ugyanakkor még sok felhő boríthatja az eget, és kevéssel 5 fok alatt alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön ködös és napos területek is lesznek

Csütörtökön a magasban érkező enyhe levegő hatására erősödik a ködhajlam. Az országban többfelé egész nap párás, borongós, ködös  és hideg (0-4 fok) maradhat az idő, vagyis nem sokat érezhetünk majd az enyhülésből. Ugyanakkor azokon a területeken, ahol a ködtakaró feloszlik, kellemes, napsütéses időjárás alakulhat ki 5-9 fok közötti hőmérsékletekkel.

Pénteken jelentősebb enyhülés, majd hidegfront

Pénteken nyugat felől egy markáns hidegfront közeledik felénk, ami előtt az erős délies széllel 10 fok köré melegedhet a levegő. Délutántól aztán nyugat felől egyre többfelé ered el az eső, amit az esti óráktól kezdve északnyugaton már havaseső, havazás válthat fel, és elkezdődik a lehűlés.

Hétvégére lehűlés valószínű

A hidegfront mögött a hétvégén egyre hidegebb, szeles, télies időjárásra van kilátás szombaton +5, vasárnap +2 fok körüli maximumokkal és szórványos hózáporokkal.