Egy nyugodt nap, aztán mozgalmas időszak veszi kezdetét

Csütörtökön csendesebb időre van kilátás, majd péntektől frontokban gazdag, gyakran változó időjárású periódus kezdődik.

Csütörtökön napos, enyhe és ködös, hűvös területek is lesznek

Csütörtökön az ország nagy részén kellemes, napsütéses időjárás alakul ki 4-9 fok közötti maximumokkal. Ezzel szemben ugyanakkor maradhatnak borongós, párás vidékek is, főleg a Dunántúlon és északkeleten, ahol csak kevéssel emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet.

Pénteken tavaszias enyheség, majd erős hidegfront

Pénteken az erős délies széllel 10 fok köré enyhülhet a levegő. Kezdetben több órás napsütés várható, majd délután egy erős hidegfront érkezik: nyugat felől beborul az ég, és délutántól egyre többfelé ered el az eső, amit az esti-éjszakai óráktól nyugaton-északnyugaton már havaseső, havazás válthat fel. Sokfelé van esély jelentős mennyiségű csapadékra.

Szombaton lehűlés, havaseső, havazás

Szombaton a Dunántúlon már felszakadozhat a felhőzet és csak hózáporokra van esély, ugyanakkor a középső és keleti területeken még többfelé kell csapadékra számítani, ami egyre inkább havaseső, majd hó formájában hullhat. Az erős északnyugati széllel 0-5 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

Vasárnap hideg, szeles, télies idő

Az átvonult hidegfront mögött vasárnap hideg, szeles, télies időjárás várható felhőátvonulásokkal, amiből főleg keleten fordulhat még elő hózápor vagy kisebb havazás. Reggel -2, délután +2 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

A jövő hét elején enyhülés és kiadós csapadék

A jövő hét első felében újból nedves, de ezúttal enyhébb légtömegek érkeznek fölénk. A hét első felében több alkalommal és sokfelé valószínű csapadék, akár kiadós mennyiségben is. A csapadék halmazállapota egyelőre még bizonytalan, ugyanis az északról érkező hideg és a délről érkező meleg levegő térségünkben keveredik majd. Délen és keleten inkább az eső lehet túlsúlyban, míg az északi és nyugati megyékben időnként havazás is keveredhet az eső mellé.