Ma többfelé 13, hétvégén csak +3, hétfőtől pedig +15 fok is lehet

Igazi hőmérsékleti hullámvasútra kerül időjárásunk a következő napokban.

Pénteken délnyugaton tavaszias enyheség

a fölénk érkező meleg levegő hatására pénteken a déli órákra az ország déli-délnyugati felén 10-13 fok közé emelkedett a hőmérséklet. Az északi megyékben csak a köd- és az alacsony szintű felhőzet állja útját a magas hőmérsékleteknek, egyébként a magas légrétegekben délutánig ott is meleg levegő áramlik.

Hétvégére 10 fokos lehűlés jön

Pénteken késő délután aztán nyugat felől markáns hidegfront érkezik: egyre többfelé kezdődik esőzés, amit a késő esti óráktól nyugaton havaseső, havazás válthat majd fel. Több helyen jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.

Szombaton a csapadékzóna kelet felé halad tovább. A Dunántúlon már egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, ugyanakkor a középső, majd később már csak a keleti megyékben még többfelé kell esőre, majd egyre inkább havasesőre, havazásra számítani. Az erős északnyugati széllel 1-5 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

Vasárnap az átvonult hidegfront mögött száraz, hideg levegő alakítja időjárásunkat: reggel -3, délután +3 fok köröl alakul a hőmérséklet.

Hétfőn 10-12 fokkal melegebb levegő érkezik

A hét elejére rövid idő leforgása alatt ismét nagyot fordul az időjárás. Hétfőn a nap első felében egy melegfront vonul át felettünk többfelé esőkkel, záporokkal, ami után a délutáni órákra az erős délies szélben már 9-14 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, sőt kedden a déli megyékben akár 16-17 fokos áprilisi enyheség sem zárható ki.