Áprilisi változékonyság jön erős déli széllel és esőkkel, akár +17 fok is lehet

A téliesen hideg hétvége után hétfőn gyors, jelentős felmelegedés kezdődik. A hét első felében tavasziasan meleg, de rendkívül változékony, több alkalommal is csapadékos, szeles időjárásra van kilátás.

Vasárnap éjszaka melegfront érkezik

Vasárnap éjszaka melegfront vonul át felettünk, amely főleg az ország északi és keleti felén okozhat majd többfelé csapadékot. Kezdetben havazás, havaseső, majd egyre inkább eső valószínű. Az éjszakai órákban nem csökken, hanem fokozatosan melegszik majd a levegő.

Hétfőre jelentős enyhülés

Hétfőn főleg a nap első felében van még esély északkeleten esőre, majd napközben már csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor, ennek ellenére még gyakran megnövekszik a felhőzet. Az erős, sőt a Dunántúlon időnként viharos erejű délies széllel 9-14 fok közé emelkedik a hőmérséklet, azonban északkeleten még pár fokkal hűvösebb lehet ennél.

Kedden további felmelegedés, aztán hidegfront

Kedden továbbra is erős délies szélre, és további felmelegedésre számíthatunk: a fagymentes éjszaka után délutánra már 10-17 fok közé melegedhet a levegő. A legmagasabb értékekre a déli megyékben van esély, ahol akár megdőlhet a napi maximum rekord is.  Kezdetben még lehet néhány órás napsütés, aztán délutántól nyugat felől egy hidegfront hatására fokozatosan beborul az ég, és elered az eső.

Szerdán átmeneti lehűlés, majd újabb felmelegedés, amit lehűlés követ

A hidegfront mögött szerdára hűvösebb, frissebb és ismét szárazabb levegő érkezik, de még így is az átlagosnál magasabb, 6-7 fok körüli maximumok valószínűek. Csütörtökön aztán egy újabb hidegfront előtt megint +10 fok köré emelkedhet a hőmérséklet, de ez sem tart sokáig, hiszen a hét vége felé fokozatos lehűlésre van kilátás.

A rendkívül változékony, enyhe időszak előreláthatólag december 16-a után ér véget. Ezt követően az időjárás visszatérhet a normális, decemberi kerékvágásba.