Csütörtöktől ismét enyhébb, csapadékosabb idő, majd hétvégétől lehűlés

Csütörtökön egyre több felhő

Csütörtökön alapvetően sok felhő lesz felettünk, és főleg késő délutántól számíthatunk déli irányból szórványos esőkre, záporokra, a hegyekben eleinte havasesőre, hóra is. A reggeli -3,+2 fokról 5-10 fok közé enyhül az idő, de északkeleten kissé hidegebb lehet ennél.

Pénteken enyhe, csapadékos idő

Pénteken továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban, amelyekből több alkalommal is előfordulhat eső, zápor. Tovább melegszik az idő: a fagymentes éjszaka után délután 6-12 fok várható.

Hétvégén egyre szárazabb és egyre hűvösebb idő

Szombaton eleinte főként délen és keleten még lehet csapadék, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és +6 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés. Vasárnap már többnyire száraz idő valószínű további lehűléssel: reggel -2, délután +3 fok körüli hőmérséklet valószínű.

A jövő hét már a télies idő jegyében telik majd

A hétvégén kezdődött lehűlés után a jövő héten már visszatér a normális, télies kerékvágásba az időjárás. Fagyos éjszakákra és kevéssel 0 fok feletti maximumokra számíthatunk. Karácsony előtt még van esély akár havazásra is, ennek részletei hamarosan egyre pontosabban látszanak majd.