Hidegfront érkezik jelentős csapadékkal – szombattól lehűlés kezdődik

Péntek éjszaka sokfelé kiadós eső

Péntek délután még 6-12 fok közötti enyheség várható élénk délies széllel, többfelé záporokkal. Az esti óráktól már északnyugatira fordul a szél, és átmeneti szünet után dél felől újból egyre többfelé ered el az eső, amit az éjszakai órákban a magasabb hegyekben, illetve a Dunántúlon havaseső, havazás válthat fel. Éjszaka nagy területen hullhat jelentős mennyiségű csapadék. Hajnalban 0,+5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton fokozatosan megszűnik a csapadék

Szombaton hajnalban és reggel még többfelé, napközben aztán nyugat felől egyre kevesebb helyen várható eső, havaseső, havazás, miközben a Dunántúlon már felszakadozhat a felhőzet. Az élénk-erős északnyugati széllel hűvösebb levegő érkezik: délután 2-7 fok valószínű.

Vasárnap szárazabb, hűvös, decemberi idő

Az átvonult hidegfront mögött vasárnap már több órás napsütésre számíthatunk, amit időnként zavar felhősödés. Ezekből a felhőkből már csak néhol fordulhat elő hózápor. Reggel -2, délután 3-4 fok körül alakul a hőmérséklet, ami nagyjából megfelel a december közepén szokásosnak.

A jövő hét elején átlagos decemberi idő hószállingózással

A jövő hét elején is folytatódik télies hangulatú idő éjszakánként -3, délutánonként +3 fok körüli hőmérsékletekkel, de ismét nedvesebb légtömegek érkeznek, így hétfőn és kedden sok felhőre, szórványos hószállingózásra, kisebb havazásra is számíthatunk.