Csak néhány napos lehűlés jön – szilveszterre ismét enyhülés várható

Az elmúlt időszak enyhe, sokfelé tavaszias időjárása után csütörtökre egy hidegfront hoz csapadékot és lehűlést. A front mögött 2 napig már téliesebb hangulatú időben lehet részünk, de nem sokáig, hiszen az év legvégétől ismét enyhülés valószínű.

Csütörtökön hidegfront érkezik

Csütörtökön már sok felhő lesz felettünk, és többfelé kell esőre, záporokra számítani, amit a délutáni óráktól a Dunántúlon síkvidéken havaseső, a hegyeben havazás válthat fel. A fagymentes éjszaka után még 5-10 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de délkeleten a front előtt akár 10-13 fok is lehet. Északnyugaton ugyanakkor már nem emelkedik napközben a hőmérséklet.

Pénteken és szombaton hidegebb idő

A hidegfront mögött pénteken és szombaton már téliesebb jellegű időre számíthatunk. Visszatérnek az éjszakai fagyok, délutánonként pedig általában +3, +4 fok körüli hőmérsékletekre van kilátás. Pénteken kezdetben még van esély szórványos vegyes halmazállapotú csapadékra, majd szárazabb léghullámok érkeznek.

Vasárnaptól újabb enyhülés

Vasárnap hajnalban egy melegfront vonul át felettünk, amely főleg északon okozhat kisebb csapadékot: kezdetben hó, havaseső is lehetséges, majd egyre inkább eső valószínű. Ismét enyhülés kezdődik: általában 3-8 fok közé, délnyugaton akár 10 fok köré is emelkedhet a hőmérséklet.

2018 első napjai az átlagosnál enyhébb időben telnek majd

Január első napjaiban változékony, szeles, több alkalommal is csapadékos, de összességében enyhe időre számíthatunk, így a lehulló csapadék inkább eső formájában érkezik majd. Jelentős, tartós lehűlésre egyelőre minimális az esély.