Enyhe, gyakran esős, egyre inkább tavaszias időt hoz az év első hete

Bár január az év leghidegebb hónapja, egyelőre nincsenek igazi télies időre utaló jelzések. Sőt, az előttünk álló hét második felében a korábbiaknál is erősebb felmelegedés valószínű: többfelé 10 fok feletti, tavaszias hőmérsékletekre is van esély.

Kedden borongós, esős idő

Kedden sok felhő lesz felettünk. Hajnalban és délelőtt még többfelé, délután nyugat felől egyre kevesebb helyen kell esőre, záporokra számítani. A reggeli 0-6 fokról délutánra 3-8 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A hét közepén is változékony, gyakran csapadékos, enyhe idő

Szerdától-péntekig nyugatias áramlással gyakran nedves, de végig enyhe léghullámok érkeznek fölénk. A néhány órás napos időszakok mellett többször megnövekszik majd a felhőzet, és szinte minden nap számíthatunk esőkre, záporokra. Éjszakánként 0 fok közelében vagy kevéssel a felett, délutánonként pedig jellemzően 4-9 fok között alakul a hőmérséklet.

A hétvégére erősebb felmelegedés jöhet

A hétvégén élénk délies széllel a korábbiaknál is enyhébb, szárazabb levegő érkezhet fölénk. Az ország nagy részén kellemes, napsütésre hajló, tavaszias hangulatú időjárás alakulhat ki 9-14 fok közötti hőmérsékletekkel. (Északkeleten lehet majd ennél pár fokkal hűvösebb, ahol maradhatnak tartósan párás, ködfelhős vidékek.)