Nehezen érkezik meg az igazi tél – ilyen időjárás valószínű januárban

Az enyhe évkezdet után a következő napokban további felmelegedés valószínű. Úgy tűnik, hogy téliesebb jellegű idő csak a hónap közepe tájékán érkezhet meg.

Január 3-12-e között

összességében az átlagosnál jóval enyhébb időszak várható. Kezdetben 4-9, majd az előttünk álló hétvégén már 9-14 fok közötti tavaszias maximumok valószínűek, és ekkor az éjszakai fagyok is teljesen megszűnnek. (Inkább csak az északkeleti megyékben maradhatnak tartósan párás, ködfelhős, hűvösebb körzetek.)

5-éig a gyakran felhős égből több alkalommal is számíthatunk esőkre, záporokra, majd a hétvégétől több napsütésben és szárazabb időben bízhatunk. Január 9-12-e között pár fokkal visszaeshet a hőmérséklet, de nagy valószínűséggel még így is az ilyenkor szokásosnál jóval magasabb értékek lesznek jellemzőek.

Január 13-20-a között

fokozatos lehűlésre van esély: az időjárás lassanként visszatérhet a normális, télies kerékvágásba. Különösen 17-e környékén már növekszik a havazás esélye is. Komoly, drasztikus lehűlésre utaló jelzések azonban egyelőre nem látszanak erre az időszakra sem. Inkább az átlagos, január közepének megfelelő hőmérsékletek lehetnek majd jellemzőek.

A hónap utolsó 10 napjában

változékony  időre van esély: 21-25-e között felmelegedés, majd 26-a után ismét lehűlés jöhet. Összességében az átlagos közelében mozoghat a hőmérséklet. Ebben az időszakban gyakran erős szélre, több alkalommal csapadékra is számíthatunk, de annak halmazállapota még bizonytalan.