Hétvégére kellemes, tavaszias idő jön 10-15 fokkal

A következő napokban délnyugat felől a korábbiaknál is enyhébb légtömegek érkeznek fölénk: átmenetileg beköszönt a kora tavasz. Az ország nagy részén fagymentes éjszakákra és 10 fok feletti délutánokra számíthatunk, de az északkeleti megyékben hidegebb lehet ennél.

Már pénteken is enyhe idő lesz

Pénteken hajnalban és reggel több helyen fordulhat elő kisebb eső, zápor, majd napközben már időnként felszakadozik a felhőzet, és csak helyenként alakulhat ki gyenge eső. A reggeli 0,+6 fokról délutánra 7-13 fok közé melegszik a levegő, azonban északkeleten pár fokkal hűvösebb lehet ennél.

Szombaton és vasárnap sokfelé márciusi meleg várható

Hétvégén az ország nagy részén alapvetően kellemes, március közepének megfelelő időjárás valószínű sok napsütéssel, kevés felhővel. Éjszakánként +1,+6, délutánonként pedig 10-15 fok közötti hőmérséklet várható. Az ország északi-északkeleti harmadán ugyanakkor maradhatnak tartósan felhős, párás tájak, ahol csak 5 fok közelében alakulhatnak a maximumok.

A jövő hét első felében is marad az enyhe idő

A jövő hét első napjaiban is folytatódik az átlagosnál melegebb, többnyire száraz időjárás. Ugyan több felhő lesz felettünk, és kissé mérséklődhet a felmelegedés, de várhatóan még így is 10 fok közelében  maradnak majd a maximumok, ami 8-10 fokkal magasabb az ilyenkor szokásosnál.