Még kedden is enyhe idő, de már lassú változás kezdődik

Hétfőn késő este a fogyó Hold eléri a félhold állapotát, és ezzel kezdődik az utolsó negyed. Ezzel párhuzamosan holnaptól az időjárásban is lassú átalakulást tapasztalhatunk majd.

Kedden fokozatosan megnövekszik a felhőzet

Kedden délnyugat felől egyre vastagabb felhőtakaró érkezik fölénk, de kezdetben északkeleten-keleten még lehetnek napos időszakok. Számottevő csapadék egyelőre nem valószínű, azonban estétől a nyugati megyékben már helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat. A korábbiaknál már egy árnyalattal hűvösebb, de még továbbra is enyhe időre számíthatunk: reggel 0,+6, délután 6-13 fok várható.

Szerdán a Dunántúlon lehet többfelé csapadék

Szerdán a Dunántúlon többfelé, a Dunától kelet felé haladva egyre kisebb eséllyel fordulhat elő eső, zápor. Az éjszaka fagymentes lesz, viszont 5-10 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

A hét második felében is sok felhő és tovább csökkenő hőmérséklet

Egyre valószínűbb, hogy a hét második felében lassanként hűvösebb léghullámok áramlanak fölénk, így mérsékelt tempóban ugyan, de napról-napra fokozatosan tovább csökken a hőmérséklet. Eleinte +7, majd +5, végül pedig +4 fok körüli maximumokra számíthatunk. Az éjszakai fagyok előreláthatólag szombattól kezdenek újra megjelenni: először csak az ország egy részén, majd vasárnaptól már egyre többfelé csökken kevéssel 0 fok alá a hajnali órák hőmérséklete.

Szombatig a felhők dominálnak, és elszórtan előfordulhat kisebb eső, a hegyekben később már havaseső, hó is, majd egyre inkább száraz levegő kerül fölénk. A jövő hét első felében, a január 17-ei újhold előtt aztán ismét növekszik a csapadék esélye, ami az ország egy részén hó, havaseső formájában hullhat, de a halmazállapotban még van bizonytalanság.