Ilyen időjárás valószínű január második felében

Úgy tűnik, hogy mozgalmas, gyakran változó időjárást tartogat a január második fele, összességében az átlagoshoz közeli, vagy annál kissé magasabb, de gyakran hullámzó hőmérsékletekkel. Részletek az alábbiakban:

Január 16-19-e között enyhülés

Január 16-19-e között nyugat felől enyhébb, gyakran nedves léghullámok áramlanak fölénk. Több alkalommal is számíthatunk csapadékra, amely kedden északon és keleten még hó formájában hullhat, majd szerdától ott is egyre inkább az eső lehet jellemző, a szél pedig gyakran megerősödik. Az éjszakai fagyok fokozatosan szelídülnek, délutánonként pedig +5,+6 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Január 20-24-e között hidegebb idő valószínű

Az enyhébb napok után a 20-24-e közötti időszakra ismét lehűlés jelei körvonalazódnak. Főleg eleinte, 20-21 környékén növekszik a csapadék esélye, amely kezdetben még eső, később egyre inkább havaseső, hó formájában hullhat. Ezt követően szárazabb idő jöhet fagyos éjszakákkal és kevéssel 0 fok feletti nappalokkal.

Január 25-31: enyhülés, majd lehűlés

Jelenleg úgy látszik, hogy január utolsó hetében sem nyugszik meg felettünk a légkör tartósan. 25-29-e között több fokos enyhülésre van esély, amit a hónap legvégén újból lehűlés követhet. Ezekben a napokban szeles, változékony, gyakran csapadékos időjárás lehet a jellemző. (A hónap utolsó napjaiban növekszik a havazás valószínűsége.)