Péntekig pár fokkal enyhébb, majd a hétvégétől ismét hidegebb idő

Csütörtökön eleinte napos, kellemes idő, aztán felhősödés

Csütörtök hajnalban fokozatosan csökken a felhőzet, és +1,-4 fok közé süllyed a hőmérséklet. A déli órákig a több órás napsütés hatására +3,+8 fok közé melegedhet a levegő. A délutáni órákban aztán nyugat-északnyugat felől egy közeledő melegfront miatt felhősödés kezdődik, és késő délutántól-estétől nyugat felől szórványosan fordulhat el eső, havaseső, a hegyeken havazás.

Pénteken borongós, főleg délen esős idő

Pénteken sok felhő lesz felettünk, amelyből legnagyobb eséllyel az ország déli harmadán kell sokfelé esőre számítani, míg észak felé haladva csökken a csapadék valószínűsége. A fagymentes éjszaka után továbbra is +5,+6 fok körüli maximumok várhatóak.

Hétvégén lehűlés kezdődik bizonytalan mennyiségű hóval

Hétvégén észak felől egyre hidegebb léghullámok érkeznek fölénk, így fokozatos lehűlés kezdődik. Újból visszatérnek az országos éjszakai fagyok, délutánonként pedig szombaton +4, vasárnap már inkább csak +2 fok környékén tetőzik a hőmérséklet, ami már ismét megfelel a januárban szokásos értékeknek.

A hétvégén várható lehűlés valószínűsége egyre nagyobb, a várható csapadék mennyisége ugyanakkor még bizonytalan. Egy tőlünk délre-délkeletre lévő ciklon szállíthat majd fölénk nedves levegőt, ami nagyobb eséllyel az ország déli-délkeleti megyéiben okozhat havasesőt, majd havazást, de egyelőre még kérdéses,  milyen mértékben érinti térségünket ez a csapadékzóna.