Vasárnap lehűlés több helyen havazással

Vasárnap az ország egy részén ismét összefüggő hótakaró alakulhat ki

Vasárnapra egy hidegfront éri el térségünket. Eleinte a Dunántúlon, a hajnali-reggeli óráktól már a középső, majd a keleti területeken is többfelé számíthatunk havazásra. Az ország déli harmadán ugyanakkor eleinte eső, havaseső is hullhat. Főleg az északi-, illetve középső megyékben alakulhat ki 1-5 cm-es hótakaró, de a magasabban fekvő vidékeken, illetve az északi határhoz közel akár jelentősebb hóréteg is összegyűlhet. A hajnali -4,+1 fokról délutánra már csak -1,+5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn reggel erősebb fagyok is lehetnek

Hétfő hajnalra elvonulnak a felhők, és a derült égbolt alatt -1,-8 fok közé süllyed a hőmérséklet, azonban a szélvédett, hóval borított tájakon -10 fok körüli értékeket is mérhetünk. Napközben is igazi januári idő lesz +2 fok körüli maximumokkal. Több órás napsütés várható, majd délután a nyugati megyékben kezdődhet felhősödés, ahol estétől havazás kialakulhat.

Még kedden is hideg idő, főleg nyugaton kevés csapadékkal

Kedden a fagyos reggel után továbbra is +2 fok körüli délutáni hőmérséklet valószínű. Egyelőre bizonytalan, hogy a hétfő délután nyugat felől érkező csapadékzóna érinti-e az ország középső-, és keleti területeit. A valószínűbb jövőkép az, hogy hétfő estétől- kedd délelőttig inkább csak a Dunántúlon, annak is nagyobb eséllyel a nyugati felén fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék.

A jövő hét közepén csendes idő ködfoltokkal és enyhüléssel

Továbbra is úgy tűnik, hogy a jövő hét közepén a magasban enyhébb levegő áramlik fölénk, ami egyrészt enyhülést hoz, másrészt kedvez a ködképződésnek is. Nagyobb eséllyel az ország északi-, illetve keleti felén a talaj közelében tartósan párás, borongós, hűvös maradhat az idő, míg a déli-, és nyugati vidékeken nagyobb valószínűséggel süthet ki a Nap, és emelkedhet +5,+9 fok közé a hőmérséklet.