Február elejére térhet újra vissza a télies idő

Egyre valószínűbb, hogy január végéig az átlagosnál enyhébb, többnyire csendes, eseménytelen időszak következik. Ebben a helyzetben változás a hónap legvégén/február első napjaiban várható.

Pénteken

Az ország déli-délkeleti harmadán várható több napsütés, míg észak felé haladva egyre inkább a felhők lesznek túlsúlyban. Számottevő csapadék nem várható. Hajnalban -3,+3, délután 6-12 fok közötti hőmérséklet várható, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb lehet.

Szombaton és vasárnap

alapvetően nem sokat változik majd időjárásunk. Párás, többfelé ködös, fagypont körüli éjszakákra és enyhe, +5,+12 fok közötti délutánokra számíthatunk. Északon-északkeleten maradhatnak 5 fok alatt a maximumok. A változóan, gyakran erősen felhős ég mellett szombaton több, vasárnap kevesebb napsütésre van esély.

A jövő hét első felében

továbbra is marad az átlagosnál melegebb időjárás 0 fok körüli, vagy kevéssel a feletti hajnalokkal és +8,+10 fok körüli nappalokkal. Kedden-szerdán már elszórtan előfordulhat eső, zápor, de ekkor még jelentős lehűlésre kicsi az esély.

A január 31-ei holdtölte után már lehűlés valószínű

A január 31-ei telihold után ismét átalakulás kezdődhet: észak felől egyre hidegebb léghullámok érhetik el térségünket, így fokozatosan téliesre fordulhat az idő.  Február első napjaiban már havazásra is van esély.