A jövő hét második felében lehűlés kezdődik, újra havazhat

A jövő hét közepéig kitart az átlagosnál enyhébb időjárás. A hét közepén átalakulás kezdődik: észak felől hideg léghullámok közelítenek felénk, így fokozatosan visszatérhet a télies idő. A hét vége felé már újra láthatunk havat is.

Vasárnap csendes, enyhe idő

hajnalban csak 0 fok köré hűl le a levegő, és többfelé képződhet pára, illetve köd. Napközben a felhők lesznek túlsúlyban, inkább csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Délutánra +3,+10 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn tavaszias meleg, több napsütés

Hétfőn az élénk délnyugati széllel már 8-14 fok közé erősödhet a nappali felmelegedés, és az ország nagy részén több órára kisüthet a Nap.

Még kedden és szerdán is kitart az enyhe idő

Kedden egy gyenge hidegfront érinti térségünket, ami északon okozhat elszórtan egy-egy záport, az északnyugati szél pedig megerősödik, de továbbra is +10 fok körüli enyheség várható. Szerdán aztán egy közeledő hidegfront előtt a délies szél lesz élénk, és estétől növekszik a felhőzet, azonban még mindig +5,+10 fok közötti hőmérsékletek valószínűek.

Csütörtöktől egyre hidegebb idő, többfelé csapadékkal

Csütörtökön eléri a térségünket egy hidegfront, ami többfelé okozhat esőt, majd a hideg levegő érkezésével a hegyekben és északnyugaton havaseső, havazás is előfordulhat. Egyre valószínűbb, hogy pénteken a front mögött egyre hidegebb léghullámok áramlanak fölénk, így napról-napra csökken a hőmérséklet. A jövő hétvégére visszatérhet a télies időjárás, és ismét növekszik a csapadék esélye, ami jó eséllyel már többfelé hó formájában hullhat.