Tavaszias idővel indul a jövő hét, délen akár 13-14 fok is lehet

Napos, tavasziasan enyhe hétfő

Hétfőn a párás, felhős, néhol ködös reggel után délnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és kisüt a Nap. Északkeleten-északon maradhat kezdetben több felhő az égen. Az élénk délnyugati-nyugati széllel 8-14 fok közé melegszik a levegő.

Kedden gyenge hidegfront, de még enyhe idő

Kedden egy gyenge hidegfront érinti térségünket, de ez nem hoz jelentős változást. Főleg a nap első felében átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és helyenként kialakulhatnak záporok, majd később több órára kisüthet a Nap. A szeles időben még mindig +10 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán is melegebb lesz az ilyenkor szokásosnál

Szerdán már közelít felénk az újabb hidegfront, de előtte még viszonylag csendes idő várható hajnalban gyenge fagyokkal, délután +7,+8 fok körüli hőmérséklettel. Az esti órákban érkezhet meg a front.

Csütörtökön hidegfront lehűléssel

Csütörtökön átvonul felettünk a hidegfront. Többfelé számíthatunk esőkre, záporokra. A nap második felében a hegyekben és északnyugaton már havaseső, hó válthatja az esőt. +5,+6 fok köré mérséklődhet a nappali felmelegedés.

Péntektől – vasárnapig további lehűlés

Továbbra is úgy tűnik, hogy a jövő hétvégén fokozatosan tovább csökken a hőmérséklet és lassanként ismét téliesre fordul időjárásunk.