Kiadós csapadékkal érkezik a lehűlés, a Dunántúlon egyre többfelé havazhat

Pénteken délután egyre többfelé ered el az eső

Pénteken délutántól nyugat felől egyre többfelé kell esőre számítani, különösen a Dunántúlon és a középső megyékben eshet nagyobb mennyiség. Az esti óráktól a nyugati megyékben havaseső, havazás válthatja az esőt, majd az éjszakai órákban átmenetileg gyengülhet a csapadékhajlam. Pénteken délután 2-7 fok között, a Tiszántúlon viszont még mindig 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton újabb jelentős csapadék érkezik

Szombaton a reggeli órákban dél felől ismét egyre többfelé kezdődik intenzív csapadék: a Dunántúlon és északon már havaseső, havazás, a középső megyékben az eső után havaseső, míg keleten eső valószínű. Az ország nagy részén reggel és délután is +3 fok körüli hőmérséklet várható, de a Tiszántúlon még mindig 5-8 fok közé melegedhet a levegő.

Vasárnaptól – keddig szárazabb, télies idő

Vasárnapra keleten-északkeleten is megszűnik a csapadék, nyugat felől pedig csökken a felhőzet és kisüthet a Nap. Ezt követően keddig száraz, hűvös, télies időre van kilátás. Éjszakánként -5,-6 fok körül, a hóval borított, szélcsendes tájakon -10 fok közelében, délutánonként pedig 0,+5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A jövő hét közepén növekszik a havazás esélye

A jövő hét közepén, a február 7-ei holdfázis váltás környékén ismét nedves levegő érheti el térségünket, így többfelé várható csapadék. A hőmérséklet előreláthatólag tovább csökken, már csak 0 fok körüli maximumok valószínűek, így jó eséllyel hó hullhat, de a magasban áramló enyhe levegő miatt a déli-délkeleti megyékben havaseső, ónoseső, eső sem zárható ki. A lehulló csapadék mennyisége és halmazállapota a következő napokban pontosabban látszik majd.