Vasárnaptól szárazabb, de már hűvös, télies napok jönnek

A szombati kiadós esők és havazások után vasárnaptól néhány napra szárazabbra fordul időjárásunk. Az ilyenkor szokásosnak megfelelő, februári hőmérsékletek valószínűek. A hét közepén ismét egyre többfelé várható csapadék.

Vasárnap egyre többfelé süt ki a Nap

hajnalban fokozatosan kelet felé húzódik vissza az intenzív csapadékzóna. A reggeli-délelőtti órákban keleten is megszűnik a vegyes halmazállapotú csapadék, majd napközben egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet, és süt ki a Nap. Már csak néhol alakulhat ki egy-egy hózápor vagy zápor. A hajnali -4,+1 fokról délutánra +1,+6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn és kedden száraz idő fagyos éjszakákkal

A jövő hét első napjaiban a  néhány órás napsütés mellett időnként felhős lesz az ég, de inkább csak északon-északkeleten fordulhat elő hószállingózás vagy gyenge hóesés. Az ország nagy részén alapvetően száraz idő valószínű. Éjszakánként -5 fok körül, a hóval borított, derült, szélvédett tájakon -10 fok körül, napközben pedig többnyire 0,+5 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön ismét egyre többfelé csapadék

Egyre valószínűbb, hogy a jövő hét közepén dél felől egy mediterrán ciklon éri el térségünket, így beborul az ég, és újra többfelé kell csapadékra számítani. A maximum hőmérséklet 0 fok körül, vagy kevéssel a felett lehet, a lehulló csapadék halmazállapota ugyanakkor még mindig bizonytalan. A Dunántúlon és az északi megyékben van nagyobb esély havazásra, míg délkelet-kelet felé haladva fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék. A hegyekben és a nyugati megyékben akár jelentősebb hótakaró is kialakulhat. A következő napokban egyre pontosabban látszik majd, hogy hol mennyi hó hullhat.