Hétvégén szárazabb, majd a jövő hét elejétől ismét csapadékosabb februári idő

Az elmúlt napok kiadós esőzései és havazásai után a hétvégén egyre inkább száraz légtömegek érkeznek fölénk, majd a jövő hét első felében újból csapadékosabbra fordulhat az idő.

Péntek délután

A Dunántúlon és a középső országrészben a változóan felhős ég mellett már néhány órára kisüthet a Nap, míg keleten-északkeleten még a felhők lesznek túlsúlyban, azonban már ott is megszűnik a hószállingózás, gyenge szitálás. Délután 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton

a reggeli, délelőtti órákban még a felhők lesznek túlsúlyban, és előfordulhat helyenként kisebb hószállingózás, majd délutántól már csökken a zárt felhőtakaró, és kisüthet a Nap. Reggel 0,-5, a hóval borított derült tájakon -6,-8, délután pedig +1,+6 fok várható.

Vasárnap

csendes, eseménytelen időjárás valószínű több órás napsütéssel, csapadék nélkül. Hajnalban a derült, havas vidékeken továbbra is -6 fok alá, máshol -1,-5 fok közé hűl le a levegő. A maximumok +1,+7 fok között alakulnak.

A jövő hét első felében

délnyugat felől egyre nedvesebb légtömegek áramlanak fölénk, így ismét többfelé van esély csapadékra. Ennek halmazállapotában még mindig van bizonytalanság, de ezúttal már nagyobb a havazás, mint eső valószínűsége.