Valószínű, hogy a következő 2 hétben inkább még a tél felé hajlik az időjárás

Úgy tűnik, hogy az enyhe december és január után az időjárás a tél végére igyekszik bepótolni a lemaradását. Az előttünk álló két hetes időszakban összességében átlagosan hűvös, sőt időnként az átlagosnál hidegebb februári időjárásra van kilátás. Erősebb felmelegedésre, tavaszias fordulatra egyelőre kicsi az esély.

Február 13-14: havaseső, havazás

Az előttünk álló két napban többfelé számíthatunk havasesőre, havazásra, főleg keleten esőre is. Leginkább a Dunántúlon és az északi megyékben alakulhat ki összefüggő hótakaró. Délutánonként 0,+5 fok közötti hőmérséklet várható, ami már egy kicsit alacsonyabb is a február közepén szokásosnál.

Február 15-17: kissé szárazabb idő

Csütörtöktől-szombatig szárazabb levegő érkezik fölénk, de így is sok felhő borítja majd az eget. Fagyos éjszakákra és +4,+5 fok körüli nappalokra számíthatunk.

Február 18-26: több alkalommal eshet

A február 18-26-a közötti időszakban továbbra is inkább a hűvös, időnként hideg, télies jellegű időjárásra utaló jelzések vannak túlsúlyban. Ebben a periódusban több hullámban érkezhet majd csapadék, aminek halmazállapota most még bizonytalan. Valószínű, hogy az észak felől érkező hideg, illetve a dél felől áramló meleg levegő keveredik majd térségünkben, így hó, havaseső, eső vegyesen hullhat. Az északi- és nyugati megyékben nagyobb a szilárd halmazállapotú csapadék valószínűsége.