Csütörtökön szárazabb idő – a hét második felében is marad a februári tél

Az elmúlt napok csapadékos, borongós időjárása után csütörtökön szárazabb léghullámok érkeznek fölénk, majd hétvégén ismét van esély vegyes halmazállapotú csapadékra, és átlagosan hűvös februári időre van kilátás.

Csütörtök reggel erősebb fagyok is lehetnek

Csütörtökön hajnalban keleten is fokozatosan megszűnik a havazás, és 0,-5 fok közé hűl le a levegő, de a derült, hófedte tájakon -6,- 10 fok közötti fagyok sem kizártak. Napközben nyugat felől fokozatosan szakadozik a zárt felhőtakaró, és egyre hosszabb időszakokra süthet ki a Nap, azonban keleten még maradhatnak tartósan borongós vidékek. Délután +1,+6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken ismét felhősödés

Pénteken eleinte még kisüthet a Nap, majd nyugat felől egyre több felhő érkezik, és délutántól elszórtan előfordulhat gyenge eső, havaseső, hószállingózás. A fagyos reggel után +5 fok körüli maximumok valószínűek.

Hétvégén többfelé lehet csapadék

A hétvégén nedvesebb levegő érkezik fölénk, így ismét több felhő borítja az eget, és újból növekszik a csapadék esélye. Most úgy tűnik, hogy a szombat délutántól – vasárnap reggelig tartó időszakban fordulhat elő többfelé havaseső, havazás, de ebben még van bizonytalanság. Éjszakánként -3, délutánonként továbbra is +5 fok közelében alakulhat a hőmérséklet, ami megfelel az ilyenkor szokásosnak.