A következő egy hétben is több alkalommal várható havaseső, havazás

A pénteki vegyes halmazállapotú csapadék után  átmenetileg szárazabb léghullámok érkeznek, majd szombat éjszaka, illetve jövő hét keddtől ismét többfelé számíthatunk havazásra, havasesőre, helyenként esőre is. Jelentős felmelegedés egyelőre nincs kilátásban, sőt a jövő hét folyamán kissé tovább csökkenhet a hőmérséklet.

Szombat este érkezik az újabb csapadék

Szombat hajnalban többfelé képződhet pára és köd, a hőmérséklet pedig 0,-6 fok közé süllyed. Délelőtt ritkulnak a ködfoltok, és néhány órára kisüthet a Nap, de maradhatnak tartósan ködfelhős vidékek. Délután aztán nyugat felől fokozatosan beborul az ég, és az esti óráktól kezdve egyre többfelé számíthatunk csapadékra. Az ország északi harmadán inkább hó, dél felé haladva pedig vegyesen havaseső, eső valószínű.

Vasárnap hajnalban többfelé havazás, havaseső, eső

A szombatról vasárnapra virradó éjszakán sokfelé várható havazás, havaseső, főleg délen-délkeleten eső is, majd vasárnap napközben fokozatosan megszűnik a csapadék és felszakadozik a felhőzet. Reggel 0, délután +5 fok körüli hőmérséklet valószínű.

Hétfőn szárazabb, majd keddtől ismét csapadékos idő

Hétfőn  szárazabb idő várható, de délután már elkezd növekedni a felhőzet. Keddtől-csütörtökig nedves légtömegek lesznek közelünkben, így több hullámban is számíthatunk újabb havazásra, havasesőre, főleg délen időnként esőre is. A hét elején még +5, a hét közepén inkább már csak +3 fok körüli maximumok valószínűek.