Az utolsó héten rendesen bepótolja lemaradását a tél

Hiába közeledik a március, úgy tűnik, hogy az időjárás nem vesz erről tudomást. A következő egy hétben ugyanis  főleg a Dunántúlt jelentős hótakaró boríthatja be, hétvégétől pedig szibériai eredetű, fagyos léghullámok árasztják el térségünket, és a hideg idő tartósnak bizonyul.

Kedden egyre többfelé várható havazás, havaseső

Hétfő este és éjszaka még csak a Dunántúlon, kedden napközben délnyugat felől egyre többfelé kezdődik havazás, havaseső. A déli– és délkeleti megyékben eső is hullhat, az északkeleti országrészben ugyanakkor száraz maradhat az idő. Főleg a Dunántúlon és a hegyekben alakulhat ki több cm-es friss hótakaró. Reggel -5,+1, délután 0,+5 fok várható.

Szerdától-péntekig több hullámban újabb csapadék

A kedden érkező ciklon egészen péntekig több hullámban nedves levegőt szállít fölénk, így tartósan borongós, csapadékos időjárásra van kilátás több alkalommal havazással, havasesővel, délkeleten időnként esővel. A Dunántúlon várható a legnagyobb mennyiségű csapadék, ami ott valószínűleg végig hó formájában érkezik majd, míg az északkeleti megyékben a legkisebb a csapadék valószínűsége. Péntekig a hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás.

Hétvégétől erős lehűlés kezdődik

Egyre valószínűbb, hogy szombattól már szárazabb, hidegebb, szibériai eredetű levegő árasztja el Közép-Európát, így fokozatos, jelentős lehűlésre számíthatunk. Az éjszakai fagyok egyre erősebbek lesznek: a hét legvégén/a jövő hét elején a derült, hóval borított tájakon -10,-20 fok közé süllyedhet a hőmérséklet, és vasárnaptól már napközben is országos fagyokra van kilátás.