Péntekig újabb havazások, hétvégétől pedig nagyon erős lehűlés jön

Az előttünk álló napokban több alakalommal is számíthatunk újabb havazásra, havasesőre, majd szombattól száraz, egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű léghullámok árasztják el térségünket, így február utolsó hétvégéjére megérkezik az igazi tél.

Szerdán kissé gyengül a csapadék

Szerdán hajnalban még többfelé várható hóesés, napközben aztán egyre inkább a Dunántúli területek fölé húzódnak vissza a havazások. A középső megyékben gyenge havaseső, keleten-délkelten kisebb eső valószínű, míg északkeleten kicsi a csapadék esélye. Reggel 0, délután -1,+5 fok közötti hőmérséklet várható, nyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel.

Csütörtökön ismét többfelé eshet a hó

Csütörtökön egy újabb csapadékzóna érkezhet, így az ország délnyugati kétharmadán ismét egyre többfelé havazhat, de délkeleten havaseső, eső is eshet. A hőmérsékletben nem lesz változás.

Pénteken eleinte több helyen hó, majd szárazabb idő

Pénteken a nap első felében még többfelé eshet a hó, majd délutántól észak-északkelet felől megkezdődhet a felhőzet felszakadozása. Egyelőre még kevéssel 0 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Szombattól fokozatos, erős lehűlés

A hétvégén már száraz, hideg, sarkvidéki eredetű léghullámok zúdulnak térségünkbe. Szombaton még 0 fok köré „melegedhet a levegő”, azonban vasárnap és hétfőn már napközben is országos fagyra van kilátás. Éjszakánként kezdetben -5,-10, később egyre inkább -10,-15 fok közé süllyedhet a hőmérő higanyszála, de a derült, hóval borított vidékeken -15,-20 fok közötti zord hideg sem kizárt.