Vasárnaptól beköszönt a zord téli idő

Pénteken lassanként szárazabbra fordul időjárásunk, de egyelőre a hőmérsékletekben még nem lesz változás. Szombattól aztán észak-északkelet felől hideg, sarkvidéki eredetű léghullámok érkeznek fölénk, így február utolsó napjaira megérkezik az idei tél legerősebb lehűlése.

Pénteken lassanként megszűnik a havazás

Pénteken még sok felhő borítja az eget, de már egyre inkább csak a délnyugati területekre húzódik vissza, és tovább gyengül a havazás.  Reggel gyenge fagyokra, délután pedig -1,+5 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Hétvégén erős lehűlés kezdődik

Szombaton felszakadozik a felhőzet, egyre hosszabb időszakokra süt ki a Nap, de már csak 0 fok köré emelkedik a hőmérséklet, vasárnap pedig erős északi, északkeleti széllel fagyos levegő zúdul térségünkbe. Hajnalban -6,-16, és délután is  mindössze -2,-7 fok közötti fagy valószínű. A felhőátvonulásokat ekkor helyenként hózáporok kísérhetik.

A jövő hét első felében tartósan fagyos, zord idő

A jövő hét első felében is folytatódik a rendkívül hideg időjárás. Éjszakánként a derült, hóval borított tájakon akár -20 fok köré is süllyedhet a hőmérséklet, és napközben is csupán -2,-8 fok közötti értékeket mérhetünk majd. Hétfőn és kedden egy tőlünk délre örvénylő ciklon ismét nedves levegőt szállíthat fölénk, így újból növekszik a havazás esélye, de egyelőre még kérdéses, hogy milyen mértékben érint bennünket ez a légörvény. Az ország déli-délkeleti harmadán a legnagyobb a hóesés valószínűsége.