Hétvégétől kezdődik lassú, fokozatos enyhülés – addig marad az extrém hideg

Péntekig kitart a fagyos, rendkívül hideg időszak, majd napról-napra fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, de a hétvégén még mindig télies marad az időjárás.

Kedden kemény téli idő havazással

Kedden országszerte borult lesz az ég, és többfelé kell havazásra számítani. Az ország déli felén alakulhat ki vastagabb hótakaró, míg észak felé csökken a lehulló hó mennyisége. Az élénk, időnként erős északi-északkeleti szél hófúvásokat okozhat. Délutánra csupán -3,-8 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán már szárazabb

Szerdán eleinte még van esély elszórtan kisebb havazásra, majd megszűnik a csapadék, és lassanként felszakadozik a felhőzet. Az élénk északias szél továbbra is hófúvásokat okozhat. Reggel -7,-13 ( a szélvédett  helyeken akár -14,-18 fok) várható, és napközben is -3,-8 fok közötti fagyra van kilátás.

Csütörtökön lehet az idei téli szezon leghidegebb reggele

Csütörtök hajnalra a kevés felhő miatt -10,-15 fok közé süllyedhet a hőmérséklet, de a derült, szélvédett völgyekben akár -20 fok körüli fagyok sem kizártak. Délutánra a többórás napsütés ellenére is csupán -2,-7 fok közé „melegszik” a levegő. Csütörtök késő délutántól délnyugat felől ujabb felhősödés kezdődik, és az esti óráktól a Dunántúlon már eleredhet a hó.

Péntektől lassú, fokozatos enyhülés

Péntektől délnyugat felől több hullámban enyhébb, nedvesebb léhullámok érkeznek fölénk. Eleinte havazásra, majd ónosesőre, havasesőre, esőre számíthatunk. Úgy tűnik, hogy pénteken még kevéssel fagypont alatt maradnak a maximumok, majd szombaton +2, vasárnap +4 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés, de ez még mindig jóval alacsonyabb a március elején szokásosnál. Jelentősebb enyhülés március 5-e után jöhet.