Március 10-e körül már erős felmelegedés jöhet

Jó hír azoknak, akik nem szeretik a telet, hogy március 10-e környékére erősebb felmelegedés jelei körvonalazódnak. A következő 5 napban ugyanakkor még csak lassanként, fokozatosan emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton

Alapvetően sok felhő borítja az eget, inkább csak  az északi megyékben szakadozhat fel rövid időszakokra a zárt felhőtakaró. Eleinte délnyugaton-nyugaton, valamint délkeleten, estétől a déli megyékben fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás. Az ország nagy részén még kevéssel 0 fok alatt maradnak a maximumok.

Vasárnap

hajnalban-reggel a déli megyékben van esély gyenge havazásra, majd napközben lassanként felszakadozik a felhőzet, és néhány órára kisüthet a Nap. Hajnalban -1,-8 fok között, de főleg északon helyenként még továbbra is -10 fok alatt, délután pedig 0 fok körül alakul a hőmérséklet, ami még mindig a januárt idézi.

Hétfőtől – péntekig

napról-napra tovább melegszik az idő. A hét első felében +2, majd +4, a  hét közepétől már +5, később +8 fok köré erősödik a nappali felmelegedés, miközben egyre nagyobb területen gyengülnek-, illetve szűnnek meg az éjszakai fagyok, így olvadás kezdődik. A gyakori felhősödés mellett több alkalommal is számíthatunk csapadékra, ami eleinte északon és nyugaton még hó/havaseső formájában hullhat, majd a hét közepétől már mindenhol az eső lehet jellemző.

A jövő hétvégére hirtelen, gyors felmelegedés jöhet

A jövő hétvégén déli irányból nagy mennyiségű meleg levegő áraszthatja el Európa déli részét, amiből valamennyi hozzánk is jut majd. Nagyon valószínű, hogy országszerte +10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, de van esély arra is, hogy +20 fok közeli értékek is előfordulnak majd.

A következő napokban egyre pontosabban körvonalazódik, hogy milyen mértékű lesz a felmelegedés.