Közeleg a tavaszi idő – egy hét alatt közel 20 fokos enyhülés várható

Továbbra is úgy tűnik, sőt egyre valószínűbb, hogy az előttünk álló héten napról-napra egyre enyhébb idő lesz, olyannyira, hogy a jövő hétvégén a mostaninál akár 15-20 fokkal magasabb értékeket is mérhetünk majd. Tartósan zavartalan napsütésben ugyanakkor nem bízhatunk, az enyhülést több alkalommal csapadék is kíséri.

Vasárnap még 0 fok közelében

Vasárnap időnként felszakadozik a felhőzet, és kisüt a Nap, a legtöbb napsütés északkeleten valószínű, ugyanakkor a déli és nyugati megyékben tartósan borult tájak is maradhatnak. Délutánra már 0 fok köré emelkedik a hőmérséklet, de ez még mindig 7-8 fokkal alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál.

Erős fagyokkal indul a hétfő

Hétfőn reggel a kevés felhő miatt ismét mélyre (-3,-10 fok közé) süllyed a hőmérséklet, sőt északkeleten -10 fok alatti fagyok is lehetnek. Napközben eleinte még számíthatunk hosszabb napos időszakokra, majd délnyugat felől fokozatosan beborul az ég, és a késő délutáni-esti óráktól délnyugat felől már egyre többfelé kezdődik csapadék. Hó, havaseső, ónoseső, eső vegyesen hullhat. A nappali felmelegedés kissé tovább, 0,+5 fok közé erősödik.

Kedden többfelé csapadék

Kedden a gyakori felhősödésből többfelé számíthatunk csapadékra: egyre nagyobb területen az eső lesz jellemző, de az északi és nyugati megyékben még havaseső, havazás is lehet. +3 fok körüli maximumok várhatóak.

A hét közepén további felmelegedés

Szerdán még többfelé, csütörtökön egyre kevesebb helyen fordulhat elő eső, zápor. Az éjszakai fagyok egyre többfelé megszűnnek, a maximumok pedig szerdán +7, csütörtökön már +10 fok köré emelkedhetnek.

Hétvégére megérkezik a tavaszi idő

Péntektől már az ország egyre nagyobb részén emelkedik +10 fok fölé a délutáni hőmérséklet, sőt vasárnap a déli megyékben 18-20 fok sem kizárt. A napos időszakokat gyakori felhősödés, szórványos záporok és erős délies szél kísérheti. A jövő hétvégére tehát igazi tavaszias hangulatú időjárás alakulhat ki.