Hétfő estétől egyre többfelé csapadék – tovább enyhül az idő

Hétfőn délnyugat felől egyre több felhő

Hétfőn az ország északkeleti kétharmadán kezdetben még számíthatunk több órás napsütésre, majd napközben délnyugat felől fokozatosan beborul az ég, és a késő délutáni-esti órákban a Dunántúl délnyugati-nyugati felén, éjszakától országszerte egyre többfelé kezdődik csapadék: hó, ónoseső, havaseső, eső vegyesen hullhat. A fagyos hajnal után hétfő délutánra már 0,+6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden többfelé csapadék

Kedden sok felhő lesz felettünk, és főleg a nap első felében számíthatunk többfelé csapadékra, de ennek halmazállapota már egyre inkább eső lesz. Hajnalban 0, délután +4 fok körüli hőmérséklet várható.

Szerdán még több helyen eshet

Szerdán még gyakran megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakulhat ki eső, zápor. A reggeli 0 fokról délutánra már +7 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtöktől – vasárnapig

további jelentős felmelegedés várható. Kezdetben 10 majd, 12, a hétvégén már 15 fok körüli maximumokra van kilátás, azonban vasárnap – különösen  a déli megyékben – akár a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet. A napos időszakokat többször zavarják majd felhők, amelyekből elszórtan fordulhatnak elő tavaszias záporok, a déli szelet pedig hétvégén erős lökések kísérhetik.

Előreláthatólag a jövő hét elején éri el térségünket egy hidegfront, ami mögött átmenetileg visszaesik a hőmérséklet, de jelentős, tartós lehűlésre ezúttal már kicsi az esély.