Tovább melegszik az idő – délnyugaton 20 fok is lehet

Tovább folytatódik az elmúlt napokban kezdődött enyhülés: vasárnap már egyre többfelé éri el vagy haladja meg a hőmérséklet a 15 fokot, délnyugaton pedig 20 fokot is mérhetünk majd.

Szombaton kellemes tavaszi idő

Szombaton az időnként megnövekvő felhőzet mellett az ország nagy részén több órára kisüt a Nap, és 12-17 fok közé melegszik a levegő, az északkeleti megyékben ugyanakkor több felhőre, elszórt záporokra és 10 fok körüli maximumokra van kilátás.

Vasárnap további melegedés

Vasárnap a fagymentes éjszaka után az élénk délies széllel délutánra már 14-20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb maradhat a levegő. A néhány órás napsütés mellett továbbra is számíthatunk felhős időszakokra, északkeleten lehet a legtöbb felhő az égen, és főleg ott fordulhatnak elő tavaszias záporok.

A jövő hét elején többfelé lehet csapadék

Hétfőn és kedden nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így gyakori felhősödésre, többfelé esőkre, záporokra, helyenként már zivatarokra is kell készülni, de továbbra is marad az ilyenkor szokásosnál melegebb, igazi tavaszi idő 15 fok körüli maximumokkal.

A hét közepén ismét szárazabb idő

A hét közepén átmenetileg szárazabbra fordul időjárásunk, több napsütésre, kevesebb záporra, és még mindig kellemesen enyhe tavaszias hőmérsékletekre van kilátás.