Egyelőre csak lassú lehűlés kezdődik – néhány napig még marad a tavaszi idő

A hétvégi-, illetve hét eleji 20 fok közeli hőmérsékletek után lassan, fokozatosan kissé hűvösebbre fordul időjárásunk, de péntekig még kellemesen enyhe kora tavaszra van kilátás. Az igazán jelentős változás szombatra érkezik meg: továbbra is úgy tűnik, hogy a hét legvégére észak felől hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek zúdulnak Közép-Európa fölé, így visszatér a tél.

Kedd délután még 15 fok körüli tavasz

Kedden a napsütés melletti felhősödésből helyenként alakulnak ki záporok. Az élénk északnyugati szélben még 15 fok körül alakul a hőmérséklet, ami melegebb az ilyenkor szokásosnál.

Szerdán főleg délen-délnyugaton eshet

Szerdán a déli-délnyugati megyékben van esély több helyen esőkre, záporokra, és itt lesz a legtöbb felhő az égen, míg északkelet felé haladva csökken a csapadék valószínűsége, és néhány órás napsütésben is bízhatunk. A reggeli 1,6 fokról délutánra 10-15 fok közé melegszik a levegő, de a tartósan borult délnyugati tájakon kissé hűvösebb is lehet ennél.

Csütörtökön gyakori felhősödés, elszórt záporok

Március 15-én, csütörtökön élénk délies szélre, néhány órás napsütésre, gyakran felhős időszakokra számíthatunk szórványos záporokkal. Az esti óráktól aztán egyre többfelé eredhet el az eső. Reggel 3-4, délután 12-13 fok körüli kora tavaszias hőmérséklet várható.

Pénteken már sokfelé kell esőre készülni

Pénteken a nap első felében délnyugat felől átvonul felettünk egy erősebb csapadékzóna, amelyből sokfelé kell esőre, záporokra számítani, de egyelőre még 10 fok felett maradhatnak a maximumok.

Hétvégén kiadós csapadék, majd erős lehűlés

Szombaton országszerte újabb esőkre van kilátás, többfelé jelentős mennyiség is hullhat. Ezzel párhuzamosan  napközben megkezdődik az erős lehűlés, így az esőt nyugaton és északon egyre többfelé havaseső, havazás válthatja fel, miközben viharossá fokozódik az északi szél.

Vasárnap már napközben is csupán 0,+5 fok közötti télies hidegre van kilátás erős északi széllel, azonban még kérdéses, hogy a ciklon és csapadékzónája mennyire mozdul kelet felé. A valószínűbb az, hogy a felhőátvonulásokat már csak szórványos hózáporok kísérik, de az ország egy részén akár tartósabb havazás sem kizárt.