Egyre biztosabb, hogy hétvégére megérkezik az erős lehűlés és visszatér a tél

Továbbra is úgy tűnik, sőt egyre biztosabb, hogy szélsőséges időjárást hoz az előttünk álló hosszú hétvége. Először jelentős esőkre, majd drasztikus lehűlésre, egyre inkább havazásra, később hófúvásokra is érdemes készülni.

Március 15-én még csak szórványos záporok

Csütörtökön a néhány órás napsütés mellett gyakran lesz felhős az ég. Ezekből a felhőkből elszórtan számíthatunk kisebb esőkre, tavaszias záporokra, a délies szél pedig élénk lesz. Reggel 0,+5, délután 9-15 fok közötti kora tavaszi hőmérséklet várható. Az esti órákban délnyugat felől már beborul az ég, és tartósabb esőzés kezdődhet.

Pénteken országos, kiadós eső

Pénteken a nap első felében sokfelé várható kiadós eső, majd a délutáni órákban délnyugat felől már szűnik a csapadék, és kisüthet a Nap. Egyelőre még +10 fok köré, délen-délnyugaton akár 15 fokig is melegedhet a levegő.

Szombaton újabb jelentős csapadék és drasztikus lehűlés

Szombaton dél felől ismét egyre többfelé kezdődik intenzív esőzés, majd napközben viharossá fokozódó északias széllel erős lehűlés kezdődik, így észak-északnyugat felől az esőt egyre többfelé havaseső, majd havazás válthatja fel. Az esti órákban már egyre nagyobb területen süllyedhet 0 fok alá a hőmérséklet, ezért többfelé összefüggő hótakaró alakulhat ki, a szél pedig hófúvásokat okozhat.

Vasárnap már januári hideg valószínű

Vasárnap lassanként szárazabb, de a szombatinál is hidegebb, sarkvidéki eredetű légtömegek árasztják el térségünket. A viharos északi szélben szórványosan fordulhatnak elő hózáporok, és délután is csupán 0 fok körüli vagy kevéssel az alatti január hidegre van kilátás.

Előreláthatólag a jövő hét első felében lassanként már emelkedik a hőmérséklet, de marad a hideg, télies idő. A szélcsendes, hóval borított tájakon akár -10,-15 fok közötti éjszakai fagyok sem kizártak.