Péntekig kitart a márciusi tél – hétfőn ismét több helyen havazhat

Az előttünk álló 5 napban marad a téliesen hideg idő. A hét második felében ugyan pár fokkal már enyhébb levegő érkezik fölénk, de még így is inkább a február közepét idézi majd időjárásunk. Érezhető javulás a hétvégétől jöhet.

Hétfőn

hajnalban és délelőtt az ország déli felén többfelé kell kisebb havazásra, hószállingózásra készülni, sőt délkeleten fagyott eső/ónoseső sem kizárt. Észak felé haladva csökken a csapadék valószínűsége. A reggeli -1,-10 fokról délutánra is csupán 0 fok köré „melegszik” a levegő, ami januárnak megfelelő hőmérséklet.

Kedden és szerdán

a gyakran felhős égből az ország déli és keleti felén továbbra is kialakulhat kisebb havazás, hószállingózás, havaseső. Éjszakánként 0,-10, délutánonként pedig 0,+5 fok közötti télies hideg valószínű.

Csütörtökön és pénteken

már csökken a csapadékhajlam, és hosszabb napos időszakokban bízhatunk. Az éjszakák továbbra is erősen fagyosak lesznek, a nappali felmelegedés viszont 1-2 fokkal erősödhet, de még így is csupán +5 fok körüli, télies értékek valószínűek.

Hétvégén

lassanként tovább enyhül az idő: az éjszakai fagyok ugyan nem szűnnek meg, de némileg szelídülnek, napközben pedig eleinte +7, majd +9 fok köré emelkedhet a hőmérséklet.

A hét legvégétől tehát kora tavaszias üzemmódba vált időjárásunk. A március második felének megfelelő hőmérsékleteket azonban előreláthatólag még ekkor sem érjük majd el.