A jövő hét már enyhébb időt hoz, de a tartósan kellemes tavaszra még várni kell

Lassú, fokozatos enyhülés a hét második felében kezdődik, azonban a hét végéig még szinte biztosan hidegebb lesz az ilyenkor szokásosnál. A jövő hét már végre melegebb napokat is tartogat, azonban előreláthatólag még ekkor sem érkezik meg a tartósan kellemes, tavaszias időjárás.

Keddtől – péntekig

alapvetően téliesen hideg marad az idő lassan emelkedő hőmérsékletekkel: kedden +2, pénteken már +5 fok körüli maximumokra készülhetünk, az éjszakák ugyanakkor egyre fagyosabbak lesznek a hét második felében, mivel csökken a felhőzet. Kedden keleten, szerdán délen és keleten valószínű újabb hóesés, hószállingózás, havaseső.

Hétvégén

a változó felhőzet mellett hosszabb napos időszakokban bízhatunk, és amolyan késő télies-kora tavaszias hangulatú időjárás várható eleinte +7, majd +9 fok körüli délutáni hőmérsékletekkel. Az éjszakai fagyok fokozatosan gyengülnek, de a hét végéig még nem szűnnek meg.

Március utolsó hetében

előreláthatólag lassanként tovább melegszik a levegő: egyre inkább a 10-15 fok közötti tartományba emelkedhet a hőmérséklet. A változékonyságtól és a felhőktől azonban még ekkor sem szabadulhatunk hosszú időre. A jövő hét elején, majd a húsvéti hosszú hétvégén ismét növekszik a csapadék esélye.

A március 31 – április 7-e közötti időszakban összességében jelentős mennyiségű csapadékra van esély, és újabb lehűlésre utaló jelzések is látszanak, az igazi tavasz tehát még várat magára.