A csillagászati tavasz első napjai is télies időt hoznak – erősödnek az éjszakai fagyok

Március 20-án a kora esti órákban csillagászati értelemben is kezdetét vette a tavasz, az időjárás azonban erről még nem igazán vesz tudomást. A következő napokban ugyan lassanként 1-2 fokkal enyhülnek a nappalok, de a kevesebb felhő miatt a korábbiaknál is hidegebb éjszakákra érdemes készülni.

Szerdán

hajnalra -1,-7 fok közé süllyed a hőmérséklet, azonban főleg északon-északkeleten helyenként akár -10 fok közeli fagyok sem kizártak. Délutánra csupán +1,+6 fok közé enyhül az idő. Az ország déli felén borongós idő valószínű, elszórtan kisebb hószállingózással, gyenge havazással, havasesővel. Észak felé haladva egyre hosszabb napos időszakokban bízhatunk, ugyanakkor az északkeleti megyékben az erős szél hófúvásokat okozhat.

Csütörtökön

a reggeli órákra -3,-8 fokig, de a hóval borított szélcsendes, derült tájakon -10 fok köré is hűlhet a levegő. Délután a többórás napsütés ellenére még mindig csupán +4,+5 fok körüli maximumok valószínűek.

Pénteken

továbbra is erősen fagyosan indul a reggel, a nappali felmelegedés viszont egy árnyalattal tovább, +5,+6 fok köré erősödik. Délkelet felől időnként megnövekszik a felhőzet, és főleg az ország délkeleti-,keleti felén alakulhat ki gyenge vegyes halmazállapotú csapadék.

Hétvégén

az éjszakai fagyok gyengülnek, de nem szűnnek meg, a délutáni órákra pedig +7, majd +9 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Többnyire száraz idő valószínű, több órás napsütéssel, inkább csak vasárnap délutántól kezdődhet újabb felhősödés.

A jövő hét eleje

ismét felhősebb, csapadékosabb, azonban lassanként tovább enyhülő időjárást tartogat: éjszakánként 0,+2, délutánonként +10 fok körüli értékek valószínűek.