6 nap múlva már átlagos, március végi idő valószínű, de nem biztos, hogy sokáig

A következő egy hét a lassú, fokozatos felmelegedés jegyében telik majd: kezdetben késő télies, majd kora tavaszias, a jövő hét közepe táján viszont már március végének megfelelő időjárásra számíthatunk. A télikabátokat azonban még akkor sem érdemes messzire tenni.

Csütörtökön napos, de még télies idő

Csütörtökön a fagyos reggel után országszerte sok napsütés várható, azonban még így is csak +4,+5 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Péntektől – vasárnapig

napról-napra fokozatosan enyhül az idő: eleinte +6, majd +8, vasárnap már +9 fok körüli, kora tavaszias hőmérsékletekre számíthatunk, az éjszaka fagyok azonban a hét végig még nem szűnnek meg. Pénteken több felhő boríthatja az eget, és ekkor keleten-délkeleten előfordulhat hószállingózás, gyenge havaseső, a hétvégén aztán száraz, csendes időjárás valószínű több órás napsütéssel.

A jövő hét első napjaiban

az éjszakai fagyok lassanként megszűnnek, délutánonként pedig +10, majd +11 fok köré erősödik a felmelegedés, de az enyhüléssel kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk, így több felhőre és szórványos esőkre, záporokra számíthatunk.

A jövő hét közepén

továbbra is változékony, szeles, időnként felhős, de már végre március végének megfelelő időjárásra van esély 14-15 fok körüli maximumokkal. A felmelegedés azonban nem biztos, hogy tartós lesz, ugyanis a jövő hét második felében tőlünk északra ismét hideg légtömegek kezdenek felhalmozódni, amelyek április első napjaiban már beleszólhatnak időjárásunkba.